Veel leek er voor Lotus in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore niet te halen, maar met de tiende plaats hield Romain Grosjean de schade nog aardig beperkt.

Veertiende, zestiende en zeventiende – de resultaten van Grosjean tijdens de vrije trainingen. Geen wonder dus dat de Fransman in zijn nopjes is met de top tien-klassering in de kwalificatie. “Het was een behoorlijke verrassing dat alles op zijn plaats viel en we Q3 haalden, dus ik ben blij”, zegt hij.

Het ging allemaal niet zonder slag of stoot, vertelt Grosjean. “Het was hard werken om in het laatste deel van de kwalificatie te komen. Zowel met mijn engineers als op de baan. Ik heb heel hard gepusht vandaag. Af en toe kwamen de muren angstig dichtbij, maar dat zal mijn vrouw me vast vergeven!”

Pech voor Pastor

De geplaagde Pastor Maldonado kreeg weer eens een deceptie te verwerken. Ditmaal in de vorm van een uitschakeling in Q1 en de achttiende startplek. De Venezolaan geeft de schuld aan de banden.

“Het was een moeilijke sessie, waarin we met de banden worstelden. Een gebrek aan grip speelt ons al het hele weekend parten, zodat het flink glibberen geblazen is. Morgen kunnen we zeker plekken goed maken, omdat we op versere banden starten dan de auto’s voor ons.”