Twee jaar geleden stond Romain Grosjean nog regelmatig op het podium, maar nu niet meer. Dat komt niet doordat zijn inzet verminderd is, verzekert de Lotus-coureur.

Na een dramatisch 2014 heeft Lotus de weg omhoog dit jaar weer voorzichtig gevonden. Grosjean reed al drie keer in de punten, maar dat is nog altijd klein bier vergeleken met de zes podiums die hij in 2013 in de wacht sleepte.

De resultaten zeggen volgens Grosjean niets over zijn inzet. “Je weet zelf dat je er nog steeds alles aan doet. Hopelijk zien de mensen die de beslissingen nemen dat ook”, zegt hij. “Je moet gewoon telkens voor je teamgenoot zitten en een goed resultaat behalen wanneer de kans zich voordoet.”

De Fransman vergelijkt zichzelf met Nico Hülkenberg, wiens carrière vastgelopen lijkt te zijn bij middenmoter Force India. “In 2013 hadden we allebei een goed seizoen en waren we het gesprek van de dag. Maar toen we vervolgens een lastiger jaar meemaakten, waren we opeens geen voorpaginanieuws meer.”

Geen ander team

Maar ondanks de niet altijd even gemakkelijke situatie bij Lotus, denkt Grosjean niet aan een overstap naar een betere renstal. “Het hangt een beetje van de transfermarkt af”, meent de 29-jarige coureur. “Maar Lotus blijft een fijn team en voordat we het lastig kregen waren we in staat om races te winnen.”

“Nu herpakken we ons vanuit een solide basis”, vervolgt Grosjean. “We zijn nog even geen bedreiging voor Ferrari en Mercedes, maar dat hangt ook weer af van de mogelijkheden die je krijgt. Op dit moment heb ik het behoorlijk naar mijn zin.”