Romain Grosjean is weer terug op het oude nest. De regerend GP2-kampioen is opnieuw ingelijfd door Renault om tijdens de eerste vrije trainingen van Abu Dhabi en Brazilië zijn kunsten te tonen. En de Fransman begon goed.

Hij eindigde op Yas Marina namelijk als de beste Renault-coureur. De Fransman noteerde de twaalfde tijd terwijl Vitaly Petrov twee keer bleef steken op de dertiende plaats en Bruno Senna vijftiende werd. Niet dat Grosjean daar in zijn reactie aandacht aan besteedde. Hij is vooral blij om weer actief te zijn in de Formule 1.

“Ik voel me als een kind in de snoepwinkel”, zei hij na afloop. “Het was fantastisch om weer achter het stuur van een F1-auto te zitten. Ik probeerde mij elke ronde te verbeteren en probeerden verschillende dingen uit zonder de ontwikkeling dwars te zitten. Daarmee kwamen we denk ik met een paar goede ideeën voor de tweede training.”

“De balans in de auto was zoals we het verwachtten. We zijn niet fantastisch in langzame bochten dus we probeerden verschillende dingen. Ik vond de harde band lastig om mee te rijden: de nieuwe, prototype zachte banden sleten minder snel. Hopelijk heeft het team wat aan mijn feedback.”

Senna en Petrov hielden een minder goed gevoel over aan de eerste dag in Abu Dhabi. “Ondanks dat ik een sessie moest missen heb ik toch veel ronden gereden”, zei Senna over de 36 ronden die hij reed. “Daarin werd waar we voor vreesden bevestigd. Onze snelheid is op dit moment niet in orde en we moeten hard werken om onszelf te verbeteren. Het wordt daarom een moeilijke kwalificatie voor ons.”

Petrov bevestigt het relaas van zijn Braziliaanse teamgenoot. “Het was een moeilijke dag. Vooral de tractie liet te wensen over. We hebben duidelijk de snelheid niet. We willen het heel graag beter doen om het weekend op een betere manier dan deze te vervolgen.”