*

Grosjean finisht voor het eerst in Monaco

Eelco den Boer

Eelco den Boer

25 mei 2014 17:35

Grosjean finisht voor het eerst in Monaco
Racepictures

Voor het eerst in zijn Formule 1-carrière heeft Romain Grosjean de Grand Prix van Monaco uitgereden. Het leverde hem zelfs nog wat punten op.

Daar zag het in de openingsronde niet naar uit. Grosjean liep een lekke band op na een touche met Adrian Sutil. Na de extra stop moest Grosjean in het achterveld aansluiten. Maar geholpen door het hoge aantal uitvallers schoof hij steeds verder op.

“Ik schakelde eerst over op de zachte banden, maar kwam daarmee niemand voorbij, dus ging ik terug naar binnen voor de superzachte banden”, verklaart Grosjean. “De safetycar kwam ook op een ongelukkig moment voor ons. Maar dat is het mooie aan Monaco. Je kunt talloze tegenslagen hebben en toch nog in de punten eindigen.”

Teamgenoot Pastor Maldonado had maar één tegenslag, een probleem met de brandstofpomp, maar die hield hem de hele middag aan de kant. “Op weg naar de grid werkte alles prima”, zegt hij. “Maar opeens hield de motor ermee op. Het is enorm teleurstellend, want we hadden een goede strategie en ik hou van dit circuit.”