*

Grosjean gebrand op puntenfinish in Brazilië

Daan de Geus

Daan de Geus

5 november 2014 11:18

Grosjean gebrand op puntenfinish in Brazilië
Racepictures

Lotus kwam in Austin voor het eerst in elf races weer tot scoren, dankzij Pastor Maldonado. Romain Grosjean greep door een botsing naast de punten, maar is er op gebrand zich te revancheren in Brazilië.

Grosjean reed voor Maldonado en leek ook af te stevenen op een puntenklassering in de Grand Prix van Amerika, totdat zijn landgenoot Jean-Eric Vergne hem in ronde 49 behoorlijk hard raakte bij een – overigens succesvolle – opportunistische inhaalactie.

De bolide van Grosjean liep schade op bij de aanvaring en de Fransman kon zijn voiture daarna nog maar met moeite op de baan houden, waardoor hij uiteindelijk vleugellam naar de elfde plek zwalkte, hetgeen later ondanks een tijdstraf voor Vergne alsnog niet in een plekje in de punten veranderde.

“De punten liggen dit jaar niet voor het oprapen voor ons, dus dat incident met Vergne was enorm frustrerend”, moppert Grosjean nog na. “Ik heb ook geen idee wat hij probeerde. Het leek er wel op alsof hij zichzelf via de heuvel voor de bocht als een raket naar de sterren wilde lanceren.”

“Vergne kwam echt compleet zijwaarts en met vier wielen blokkerend op me af vliegen, terwijl ik geen kant op kon. Bij de botsing raakte de vloer van de auto beschadigd en verloor ik een stuk voorvleugel, waardoor de auto in de resterende ronden niet goed meer te besturen was.”

“Aangezien ik in Austin punten door mijn vingers zag glippen, ben ik er nu op gebrand te scoren in Brazilië. Het is immers een lang en zwaar seizoen voor ons, maar iedereen bij Lotus werkt keihard en ik wil ze daar graag voor bedanken met puntenfinishes, want puntenfinishes zijn de beste beloning.”

In een jaar waarin Lotus pas drie keer eerder heeft gescoord – waarvan twee keer dankzij Grosjean – is punten pakken makkelijker gezegd dan gedaan, maar volgens Grosjean is het toch een realistisch doel voor de laatste twee races: “Want onze auto is recentelijk wel beter geworden.”

“Als we zo doorgaan als we de laatste tijd bezig zijn, kunnen de races in Brazilië en Abu Dhabi goed uitpakken voor ons”, denkt Grosjean, die weet dat het natuurlijk fijn zou zijn om een jaar waarin Lotus vooral in negatieve zin is opgevallen toch nog positief af te sluiten.

Lees meer over

Grosjean Lotus