Gemengde gevoelens bij Lotus op vrijdag in Abu Dhabi. Romain Grosjean had het niet makkelijk, terwijl het bij Pastor Maldonado best prima ging.

Grosjean moest ‘s morgens zijn auto afstaan aan Jolyon Palmer. Die kwam door een waterlek echter niet veel aan rijden toe. Tot onvrede van Grosjean. “We hebben vandaag niet veel tijd op de baan gehad, dus we zijn nog niet waar we hadden gehoopt”, klaagt hij. “Het was een frustrerende dag.”

De Fransman rijdt in Abu Dhabi zijn Grand Prix-weekend voor Lotus. Juist daarom is hij gebrand op een goed resultaat. “Het team heeft hard gewerkt, en daarom wil ik mijn uiterste best doen om morgen een mooi resultaat te behalen. Maar daarvoor moeten we nog veel werk verrichten aan de setup.”

Maldonado

Teamgenoot Maldonado is aan het einde van dag een op het Yas Marina-circuit beter gehumeurd. Niet verwonderlijk, gezien zijn negende en tiende plaats en de 66 probleemloze rondjes die hij aflegde.

“Het was een makkelijke dag”, vertelt Maldonado. “We hebben vooruitgang geboekt. Het is duidelijk waar we qua afstelling heen moeten. Er waren vandaag geen verrassingen, dus ik ben behoorlijk tevreden en heb zin in morgen.”