*

Grosjean: ‘Haas kan zich meer verbeteren dan de rest’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 november 2016 10:30

Grosjean: ‘Haas kan zich meer verbeteren dan de rest’
Racepictures

Romain Grosjean denkt dat Haas in 2017 grotere stappen kan zetten dan haar rivalen, omdat er bij het Amerikaanse team meer ruimte voor verbetering is.

De Fransman verklaart die gedachtegang als volgt: “Er is veel dat we van de winter kunnen verbeteren, vooral wat betreft de banden. Dat is waar het in de Formule 1 tegenwoordig bijna allemaal om draait en het is een gebied waarop wij nog veel werk kunnen doen.”

“Het is duidelijk op welke vlakken het beter moet”, vervolgt Grosjean, die denkt dat veel andere teams al ‘dicht op hun limiet zitten’: “Terwijl er voor ons nog zoveel is dat we beter kunnen maken voor volgend jaar”, verklaart hij.

Dat gezegd hebbende, was 2016 – Haas’ debuutjaar – een ‘geweldig seizoen’, meent Grosjean. “We hebben iedereen verrast, waaronder onszelf.”

“Er waren natuurlijk hoogte- en dieptepunten, maar als je de top zes – de auto’s van Mercedes, Ferrari en Red Bull – uit de uitslag van de race in Abu Dhabi wegstreept, zijn wij daar achter het derde team. Dat is helemaal niet slecht.”

Grosjean heeft 2016 afgesloten met 29 punten en is daarmee de nummer dertien in het kampioenschap. Als team is Haas met hetzelfde puntentotaal op de achtste plek bij de constructeurs geëindigd. Grosjean verklaarde eerder al dat Haas er voor 2017 op moet mikken minstens als zevende te finishen.

 

Lees meer over

Grosjean Haas