Lotus-coureur Romain Grosjean heeft hulp gezocht bij een psycholoog nadat hij vorig jaar een race schorsing kreeg vanwege het startongeluk in Spa. Dat zegt hij in een interview met Sky Sports F1.

“Het is geen geheim dat ik vanaf september met een psycholoog ben gaan praten, wat erg goed bevallen is”, zegt Grosjean. “Daarnaast heb ik veel met Genii, de eigenaren van Lotus, gesproken zodat zij mij begrepen en de juiste beslissing konden nemen. Toen ze mij vertelden dat ik het nog een jaar mag proberen, was ik uiteraard erg blij.”

De Fransman scoorde drie podiumplekken in zijn eerste complete Formule 1-seizoen, maar was vaker in opspraak vanwege zijn ongelukken in beginfase van races. “Het liep natuurlijk niet zoals ik wilde. Ik had te veel ongelukken. De resultaten waren goed – beter dan ik verwachtte – maar ik wilde misschien net iets te veel”, aldus Grosjean.

Teambaas Eric Boullier is ervan overtuigd dat Grosjean in 2013 als herboren zal zijn. “Na zijn schorsing vorig jaar hebben we intensieve gesprekken gehad. Er is veel veranderd voor hem en hij heeft veel steun gekregen, maar hij moest bij zichzelf nagaan wat hij van zichzelf verwacht.”

Boullier: “Hij heeft elk kampioenschap gewonnen waar hij aan meedeed, dus hij kent het gevoel van winnen. Maar in 2012 heeft hij niet aan onze verwachtingen voldaan. De reden waarom we hem een contractverlenging hebben aangeboden, is omdat we denken dat hij die verwachtingen komend seizoen wel waar gaat maken.”