*

Grosjean had stem in aantrekken Gutiérrez

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

13 januari 2016 10:21

Grosjean had stem in aantrekken Gutiérrez
Sutton Images

Romain Grosjean is door de teamleiding van het Haas F1 Team gevraagd of hij een samenwerking met de Esteban Gutiérrez zou zien zitten. Het bevestigende antwoord daarop heeft er mede toe geleid dat de Mexicaan dit seizoen de teamgenoot is van de Fransman.

“Zodra we Romain Grosjean in ons midden mochten verwelkomen hebben we hem gevraagd wat hij van de coureur Esteban Gutiérrez vindt”, zo meldt teambaas Gunter Steiner aan Autosport. “Als hij op dat moment had aangegeven niet met hem overweg te kunnen, lag het voor ons minder voor de hand om Gutiérrez daadwerkelijk een contract aan te bieden.”

“In onze ogen was en is Esteban een goede coureur, maar Romain kent hem natuurlijk beter”, vervolgt Steiner. “Hij weet beter wat voor een type racer het is en of het een stabiele kracht kan zijn binnen een team. Over dat alles was Romain zeer positief.”

Steiner is er dan ook van overtuigd dat het Haas F1 Team met een sterke rijdersbezetting toetreedt tot de Formule 1: “Het zijn allebei prima kerels, zowel op als naast de baan. Ze hebben allebei al hun sporen in de Formule 1 verdiend, ze kunnen kunnen allebei een aardig potje sturen en ik denk bovendien dat ze prima samen door één deur kunnen.”

Gerelateerd