Hoewel Romain Grosjean betere herinneringen bewaart aan de Nürburgring dan de Hockenheimring, neemt hij dat het circuit niet kwalijk en kijkt hij uit naar de Grand Prix van Duitsland.

“Ik kijk met veel plezier terug naar de Duitse Grand Prix van vorig jaar, waar ik op de Nürburgring enige tijd aan de leiding reed en uiteindelijk als derde eindigde”, vertelt Grosjean. “Mijn enige Formule 1-race in Hockenheim was er daarentegen een om snel te vergeten, met een gridstraf en schade vroeg in de race.”

“Maar ik heb niet tegen het circuit”, vervolgt Grosjean. “De moderne layout heeft dan misschien niet het karakter van de originele omloop, maar het biedt wel veel inhaalmogelijkheden en de sfeer in het Motodrom is fantastisch. Het is weer een race voor een uitzinnig publiek. De fans laten hun waardering voor de sport duidelijk blijken.”

Lotus heeft tot dusver veel moeite met langzame bochten, maar hoopt daar vanaf Duitsland verandering in te kunnen brengen. “We hebben hard gewerkt op dat gebied, dus dit wordt een goede test om te zien hoeveel progressie we hebben geboekt”, stelt Grosjean.

Teamgenoot Pastor Maldonado is er niet helemaal gerust op. “Dit zou een lastig weekend voor ons kunnen worden”, zegt hij. “Er zijn een paar langzame bochten waar je veel tractie nodig hebt, alsmede rechte stukken waar je veel vermogen nodig hebt.”

“Maar ik ben hier in het verleden vaak snel geweest en het is een leuk circuit, dus we zien wel hoe het gaat”, gaat de Venezolaan verder. “Het laatste stuk is heel uitdagend. Daar kun je veel tijd winnen, of verliezen. Als het goed gaat, kun je je snelheid van de ene in de andere bocht meenemen, maar een klein foutje wordt direct afgestraft.”