Romain Grosjean vindt dat hij in de tweede helft van 2013 heeft bewezen bij beste coureurs in de Formule 1 te horen en denkt verder dat hij klaar is voor de rol van teamleider bij zijn team Lotus.

Na een 2012 waarin hij bij vlagen bewees snel te zijn, maar bij veel te veel incidenten betrokken was, begon Grosjean wijfelend aan 2013. Dat is, althans, totdat de tweede seizoenshelft zich aandiende. Daarin vond Grosjean zichzelf en kwam hij los, met vijf podiumplaatsen en vier verdere puntenklasseringen in de laatste elf races van 2013 als gevolg.

Dankzij deze sterke reeks heeft de Lotus-coureur het gevoel zichzelf te hebben bewezen, zo vertelt hij aan ESPNF1: “Ik denk dat ik heb laten zien dat ik bij de beste coureurs op de grid behoor en zo zie ik mezelf dan ook.”

“Het heeft veel pijn en moeite gekost om zover te komen, maar ik ben trots op wat ik in de tweede seizoenshelft heb bereikt en denk niet dat ik meer had kunnen doen dan dat”, vervolgt de Fransman, die onder meer met een sportpsycholoog heeft gewerkt om beter in zijn vel te komen te zitten en zijn kwaliteiten zodoende beter te benutten.

Dat laatste was volgens Grosjean ook wel nodig, want het zat hem dwars dat hij daarvoor niet het maximale uit zichzelf wist te halen. “Ik denk dat er niemand meer negatief over mij is geweest dan ikzelf, want ik had er een hekel aan en veel moeite mee dat ik niet kon laten zien waartoe ik in staat was.”

“Dat ik daar nu wel in slaag is fijn, maar het belangrijkste is natuurlijk dat daarnaast gelukkig met mezelf ben”, weet Grosjean, die zegt zich klaar te voelen om – nu Kimi Räikkönen vertrokken is bij Lotus – de rol van teamleider op zich te nemen: “Het team kent me, we werken goed samen en onze relatie heeft zich steeds verder ontwikkeld, dus ik denk dat ik er klaar voor ben om het team te leiden.”