Renault-teambaas Eric Boullier verkeert nog altijd in onzekerheid over het al dan niet terugkeren van de geblesseerde Robert Kubica. Nu hij al zo lang zit te wachten, bereidt Boullier al wel een ‘Plan B’ voor.

En dat ‘Plan B’ is Romain Grosjean, zo weet het Duitse Motorsport-Total te melden. Volgens de publicatie heeft Grosjean zelfs al een contract voor een racezitje bij Renault op zak voor het geval dat Kubica niet terugkeert.

Want of Kubica terugkeert, is nog altijd niet duidelijk. “We wachten nog steeds op een mededeling van Robert waarin hij aangeeft dat hij weer kan gaan testen”, legt Boullier aan Autosport uit hoe de kaarten ervoor liggen.

“We moeten met Robert over zijn toekomst gaan praten en een plan maken voor zijn comeback, maar de komende dagen komt het daar niet van”, weet Boullier, die zijn deadline al eerder heeft verschoven en ook nu dus nog geen uitsluitsel heeft of verwacht: “Het wordt waarschijnlijk eerder een kwestie van weken dan van dagen.”

Mocht Kubica desondanks op korte termijn aangeven dat hij klaar is voor een comeback, dan kan Renault hem daar per direct mee helpen, zo verklaart Boullier. “De bolides uit 2009 staan in de garage en zijn klaar voor gebruik. We zijn wat dat betret helemaal klaar voor Robert, maar hij moet zelf zeggen wanneer hij kan gaan testen.”

Aangezien Boullier echter ook aan zijn team moet denken, is hij al wel begonnen met het maken van een back up-plan voor als Kubica geen comeback kan maken. “We hopen het natuurlijk niet, maar óók daar moeten we op voorbereid zijn”, besluit de teambaas, die zelf verder niets loslaat over wie de eventuele vervanger van Kubica wordt.

De kans dat Grosjean dat gaat zijn, is volgens Motorsport-Total en ook de Franse media dus groter dan dat de huidige Kubica-vervanger Bruno Senna als racecoureur mag aanblijven. Naar verluidt heeft Boullier zijn landgenoot Grosjean namelijk hoger zitten dan Senna en maakt Senna enkel kans om te blijven als zijn sponsoren hun financiële bijdrage vergroten.

Ook Rubens Barrichello is in beeld bij Renault, al lijkt de kans klein dat de renstal besluit om voor hem te gaan. Een bijkomend voordeel van het promoveren van de huidige derde rijder Grosjean, is namelijk dat de GP2-kampioen commercieel aantrekkelijk is door zijn Franse nationaliteit.

Grosjean mag in Abu Dhabi en Brazilië overigens al de eerste vrije trainingen afwerken voor Renault. Dat Boullier daartoe besloten heeft, verontrust Senna niet: “De baan is dan toch nog vaak erg vies, dus ik denk niet dat ik eronder lijd. Daarnaast hoort competitie er gewoon bij in de Formule 1 en daar moet je tegen kunnen. Om die reden stoor ik me er ook niet aan dat Romain mag testen.”