Romain Grosjean denkt dat zijn eerste overwinning niet lang meer op zich laat wachten. De Fransman stond al eens op de andere twee treden van het podium.

Grosjean eindigde als derde in de Grand Prix van Bahrein, en voegde daar vorige week in Canada een tweede plaats aan toe. Volgens de Fransman is het nog maar een klein stapje naar de bovenste trede.

“Het gat naar een zege is niet zo groot”, aldus Grosjean. “De kwalificatie is nog een zwak punt van ons. Dat moet beter. Hopelijk gaat het de volgende race al beter en dan ligt er een mooi resultaat in het verschiet.”

Volgens Grosjean behoort een overwinning in Valencia al tot de mogelijkheden. “Natuurlijk mikken we op de zege”, zegt hij. “Dat doen we iedere race. Als je dat niet doet, begin je al op achterstand.”

“Het is geweldig om vooraan mee te strijden”, vervolgt Grosjean. “Dat heb ik altijd gewild. Maar de concurrentie is hevig dit jaar. Het belangrijkste is om punten te scoren. Ik hoop op een goede kwalificatie, een goede start en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

In het nieuwe nummer van Formule 1 staat een uitgebreid interview met Romain Grosjean.