Romain Grosjean heeft tien plaatsen gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Canada. Dit omdat de Lotus-rijder in Monaco bij het uitkomen van de tunnel achterop Daniel Ricciardo knalde.

Grosjean knalde in ronde 62 van de 78 achterop bij Ricciardo, voor wie dat het einde van de race betekende, aangezien zijn Toro Rosso-bolide behoorlijk beschadigd raakte bij de botsing.

Grosjean wist zelf nog wel de pits te halen en liet daar een nieuwe neus monteren, maar moest na een rondje rondzwalken toch opgeven aangezien de schade bij nader inzien te groot bleek.

Verder slecht nieuws voor de Fransman is nu dat hij over twee weken, tijdens het raceweekend in Canada, na afloop van de kwalificatie tien startplaatsen moet inleveren. Dit omdat de wedstrijdleiding vindt dat Grosjean als enige verantwoordelijkheid draagt voor de botsing.

Grosjean weerspreekt
De Lotus-coureur is het daar echter niet mee eens. Grosjean liet gedurende de race over de boordradio al weten dat hij niet de indruk had dat hij iets fout had gedaan: “Ricciardo remde te vroeg”, riep hij naar zijn team.

Ook na enige tijd te hebben gehad om over het incident na te denken, is Grosjean nog steeds dezelfde mening toegedaan: “Ik werd verrast door Ricciardo, die midden op de baan ineens in de remmen ging”, zo laat hij optekenen in het persbericht van zijn team. “Ik kon geen kant op en dat betekende een frustrerend einde van mijn weekend.”

Het was voor Grosjean overigens niet de eerste keer dit weekend dat hij Ricciardo tegenkwam. “Ik wist zaterdag in de kwalificatie niet tot Q3 door te dringen omdat Ricciardo me ophield, maar het was zeker niet mijn bedoeling mijn race achterin zijn auto te eindigen!”