*

Grosjean: ‘Meer zat er niet in’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

7 juni 2014 22:08

Grosjean: ‘Meer zat er niet in’
Racepictures

Bij Lotus wist men op voorhand dat het een moeilijk weekend zou gaan worden. De benodigde snelheid voor de rechte stukken ontbreekt. Bij Pastor Maldonado zat er tijdens de kwalificatie überhaupt geen gang meer in zijn bolide.

Pastor Maldonado, die geen moment een vuist kon maken in Q1, zag tot overmaat van ramp het einde van de sessie niet. Een probleem met de turbo-inlaat was daar debet aan. “De monteurs sommeerde mij te stoppen om verdere schade te voorkomen”, vertelt Maldonado na de kwalificatie.”

“Ik denk dat een plekje in Q2 tot de mogelijkheden behoorde. Gelukkig kan er morgen nog van alles gebeuren in de race, aangezien het geen gemakkelijke baan is. Met een goede start kunnen we wellicht nog de basis leggen voor een goede en vermakelijke race.”

Maldonado kreeg na afloop van de kwalificatie nog een reprimande aan de broek. Hij liet na het stuur van zijn Lotus terug te plaatsen in de cockpit, waardoor het de marshals moeilijk werd gemaakt de auto te verplaatsen. Het is de eerste reprimande van het seizoen voor Maldonado, naast de vier strafpunten die hij eerder dit seizoen al bij elkaar verzamelde.

Romain Grosjean
De Fransman bewees met zijn veertiende startplaats het gelijk van zijn teamgenoot dat Q2 mogelijk was geweest. Hoewel de Fransman weet dat hij geen wereldprestatie heeft geleverd, is hij tevreden met het resultaat: “We wisten dat het moeilijk ging worden, maar de auto doet het eigenlijk redelijk goed.”

“Desondanks is het frustrerend dat auto welsiwaar goed is, maar dat we gewoon snelheid tekort komen op de rechte stukken. Dat gaan we ook echt niet van de ene op de andere dag te boven komen, maar ik kijk uit naar een intense race op een uitdagende baan.”