Enkele dagen geleden gaf Romain Grosjean aan erg positief te zijn over een contractverlenging bij Lotus. En terecht, blijkt nu. Op maandagavond werd bekend dat de Fransman ook in 2013 voor Lotus rijdt.

De Fransman zal voor het tweede jaar aan de zijde van Kimi Räikkonen racen. De contractbesprekingen tussen Grosjean en Lotus duurden lang, waardoor er geruchten ontstonden dat hij eventueel vervangen zou worden. Zijn matige tweede seizoensdeel, inclusief een race schorsing, hielpen daar niet bij.

Grosjean, die afgelopen weekend de Race of Champions won, is blij met zijn contractverlenging. “Het is fantastisch om nog een jaar bij Lotus te rijden”, zegt de 26-jarige Fransman. “Het vertrouwen vanuit het team doet me goed en ik zie er naar uit om het vertrouwen terug te betalen in Australië.”

Teambaas (en tevens manager van Grosjean) Eric Boullier is tevreden met de contractverlenging. “Romain is een groot talent. Met tweede geweldige coureurs als Kimi en Romain zullen we ons sterke jaar 2012 een beter vervolg geven”, aldus Boullier.

Grosjean behaalde afgelopen seizoen 96 WK-punten, met een tweede plek als beste resultaat. Teamgenoot Räikkonen scoorde 111 punten meer.