Romain Grosjean heeft in de eerste vier Grands Prix van 2015 al meer punten gescoord dan in heel 2014. De Fransman scoorde voor de tweede keer op rij voor het team van Lotus.

In 2014 scoorde Grosjean ook twee keer keer op rij voor Lotus – in Spanje en Monaco – maar eindigde hij vervolgens het hele seizoen niet meer in de punten. Grosjean bleef daardoor op acht punten staan, terwijl hij er nu dankzij zijn tweede achtereenvolgende zevende plek al twaalf heeft.

“Het is heel lekker om gelijk weer een sterke zevende plaats te pakken”, geniet hij nog even na van zijn resultaat in Bahrein. “Het was niet makkelijk de bandenslijtage goed te managen, maar we hebben het toch met twee pitsstops gered, wat mooi is aangezien we nog maar één setje nieuwe medium-banden over hadden. De strategie die het team had uitgedokterd, werkte dus zeer goed”, vertelt hij over zijn race.

“Daarnaast is het – nadat het op vrijdag en zaterdag niet lekker ging in de vrije trainingen – erg fijn om het weekend toch nog mooi af te sluiten. Deze zevende positie is een mooi verjaardagscadeau dat ik graag met het team deel”, aldus de coureur die afgelopen vrijdag 29 is geworden.

Maldonado
Grosjeans teamgenoot Pastor Maldonado heeft onderweg naar huis niets te vieren. De Venezolaan zette zijn auto verkeerd neer op de grid en kreeg daar vijf strafseconden voor aan zijn broek. In de openingsronde zelf verging het Maldonado ook niet best, want hij begon als enige op de harde banden en schoof alle kanten op. “Ik had totaal geen grip in vergelijking met de mensen op zachte banden”, klaagt hij.

Maldonado herpakte zich wel goed en zette later op de softs koers richting een puntenfinish, maar zag de hoop daarop verdwijnen doordat zijn motor ineens uitviel toen hij de pits in reed. “Dat heeft me veel tijd gekost en was erg vervelend, want anders had ik goed kunnen scoren”, meent de uiteindelijk als vijftiende geklasseerde Maldonado, voor wie het naar eigen zeggen ‘eigenlijk gewoon een frustrerende race was’.