*

Nieuws

Grosjean sluit transfer naar ander team niet uit

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Grosjean sluit transfer naar ander team niet uit

Teambaas Gérard Lopez denkt dat coureur Romain Grosjean graag langer bij Lotus blijft, ook al wordt hij begeerd door andere teams. Grosjean zelf lijkt een overstap echter niet op voorhand uit te sluiten.

Lopez liet eerder deze week optekenen dat de andere teams ‘in de rij staan voor Grosjean’, die volgens de teambaas door zijn goede prestaties in dienst van Lotus veel indruk heeft gemaakt binnen de paddock.

Ondanks dat Grosjean ‘de teams praktisch voor het uitkiezen heeft’, denkt Lopez echter de Fransman – die hij als een echte topper ziet – voor zijn team te kunnen behouden: “Hij is hier gelukkig, is onderdeel van de familie en ik heb niet het gevoel dat hij weg wil.”

De 28-jarige Grosjean zelf zegt de woorden van Lopez zeer op prijs te stellen – ‘want dit zijn leuke dingen om te horen’ – maar hij kan in gesprek met het Franse RMC toch niet uitsluiten dat hij niet later in het jaar toch besluit naar een ander team over te stappen.

“Als coureur wil je altijd de best mogelijke auto hebben. Je ambieert het om in een positie te zitten om races en kampioenschappen te winnen, en dat is voor mij niet anders”, legt Grosjean uit.

Hoewel hij zegt nog niet echt over zijn toekomst na te denken aangezien het nog vroeg in het seizoen is, weet de Lotus-coureur dat hem een mogelijk zeer belangrijke keuze wacht. “Kimi Räikkönen is van dit team naar Ferrari gegaan omdat hij dacht daar betere kansen te hebben en Lewis Hamilton vertrok om die reden van McLaren naar Mercedes. Dat zijn de keuzes die je als coureur moet maken.”

Vooralsnog houdt Grosjean – die weet dat de stoelendans in de Formule 1 meestal pas rond de zomerstop op gang komt – zijn opties dan ook open: “Als ik races wil winnen en om de titel wil strijden, moet ik ervoor zorgen dat ik bij een team zit met een auto die daar goed genoeg voor is”, is het enige wat hij verder kwijt wil.

Lees meer over

Grosjean Lopéz Lotus