*

Lopez: ‘Andere teams staan in de rij voor Grosjean’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Lopez: ‘Andere teams staan in de rij voor Grosjean’
Racepictures

Romain Grosjean wordt door vrijwel elk team in de paddock begeerd. Dat claimt Lotus-eigenaar Gérard Lopez, die er desondanks vrij zeker is dat de Fransman zijn team trouw zal blijven.

Volgens Lopez ‘klopten er eind vorig jaar veel teams bij Romain aan om hem te vragen naar zijn toekomstplannen, naar aanleiding van zijn goede prestaties’ en is de situatie na vijf races in 2014 ‘niet veel anders’, zo verklaart hij aan Press Association Sport.

“Romain heeft de teams zo goed als voor het uitkiezen”, zegt Lopez, die echter hoopt de coureur te kunnen behouden en er ook wel vertrouwen in heeft dat voor elkaar te krijgen: “Aangezien ons budget niet zo groot is als dat van onze rivalen, moeten we wellicht pas op de plaats maken als er echt om Romain gevochten moet worden, maar ik heb niet het idee dat Romain van plan is Lotus te verlaten.”

“Hij is hier namelijk gelukkig en echt onderdeel van de familie, dus het is zeker niet gezegd dat hij vertrekt bij ons team”, benadrukt Lopez, die Grosjean – in zijn ogen één van de beste coureurs op de grid – afgelopen winter naar verluidt voor langere termijn had willen vastleggen, maar daar voor zover duidelijk is nog niet in is geslaagd, of dit althans niet bekend heeft gemaakt.

Ontwikkeling
Wat Lopez verder nog aankaart, is dat hij het opvallend – en wellicht ergens ook wel mooi – vindt dat Grosjean eerder in zijn Formule 1-loopbaan hevig werd bekritiseerd en door velen al was afgeschreven, maar nu als een topper wordt gezien.

Lopez is er trots op dat de inmiddels 28-jarige Grosjean na een lastig begin stukken beter is gaan presteren en zijn aanzien in de sport enorm is gestegen, want hij schrijft dit toe aan de begeleiding die Lotus de coureur heeft gegeven.

Volgens Lopez is dit ook goed nieuws voor Grosjeans huidige teamgenoot Pastor Maldonado, want ook dat is volgens de Luxemburger een topper in spé die met goede begeleiding ver kan komen. “Zijn situatie is vergelijkbaar met die van Romain een tijdje geleden en we denken dat hij zich op een soortgelijke manier kan ontwikkelen.”

“Ik heb veel vertrouwen in Pastor en aangezien wij als team naar de lange termijn kijken, maak ik me ook niet druk om hoe mensen naar hem kijken. We zullen erin slagen om het beste uit Pastor naar boven te brengen.”