Dat Haas na een sterke seizoenstart ‘achterop raakt’ noemt oud-Haas-coureur Romain Grosjean ’typisch’. De Fransman heeft bovendien advies voor de worstelende Mick Schumacher: “Hij moet gewoon ontspannen en zijn tijd nemen.”

Haas begon sterk aan het seizoen met de vijfde plaats voor Kevin Magnussen in Bahrein. Het Amerikaanse team scoorde vervolgens nog eens vijf punten, maar staat sinds de Grand Prix van Miami droog. Magnussen en Mick Schumacher worden daarbij niet geholpen door het feit dat Haas laat met een updatepakket komt, wat bovendien de laatste zal zijn zoals teambaas Günther Steiner aangaf.

Romain Grosjean, nu actief in de IndyCar, weet hoe het is om voor Haas F1 te rijden. Hij was van 2016 tot en met 2020 coureur van het Amerikaanse team en kent dat team door en door. Grosjean heeft dan ook advies voor Schumacher, die het dit seizoen ‘niet makkelijk heeft’. “En de situatie bij Haas helpt niet, want de concurrentie wordt sterker en sterker”, wordt Grosjean geciteerd door Speedweek.

Lees ook: Van P5 en P6 naar P17 en DNF: GP Canada een race om te vergeten voor Haas

“Ik weet zeker dat Mick de hele tijd de puntenscores van Kevin in zijn hoofd heeft, met de vijfde plaats in de seizoenopener als hoogtepunt, maar zo goed is Haas nu ook weer niet”, stelt Grosjean, die Schumacher ervoor hoedt dat hij te hoge verwachtingen krijgt na die sterke seizoenstart voor Haas.

“Dat is een beetje typisch voor een Haas-seizoen; dat ze achterop raken na een goede start”, weet Grosjean uit ervaring. “Als Mick te hard probeert voort te bouwen op prestaties zoals in Bahrein, dan worden er fouten gemaakt. Hij moet gewoon ontspannen en zijn tijd nemen. Soms betekent iets langzamer in de Formule 1 per saldo betere resultaten”, aldus de Fransman.