Na een moeilijk seizoensbegin komt Haas in Barcelona goed voor de dag. Met Grosjean en Magnussen respectievelijk op plekken zeven en acht bevindt het Amerikaanse team zich morgen op startgrid achter de topteams. Volgens Grosjean, die dit jaar nog geen punten scoorde, is het doel morgen duidelijk: “We willen beide wagens in de punten.”

Romain Grosjean kwalificeert zich als ‘best of de rest’ in Barcelona, en dat komt niet als een verrassing voor de Fransman. “We wisten dat we goed zouden zijn op dit circuit.”

Haas is dit jaar al wel vaker snel geweest in de kwalificatie, om dan in de race terug te vallen. Daar wil Grosjean morgen niet van weten. “Het doel is duidelijk, we willen beide wagens in de punten. Ik heb er vertrouwen in dat we deze kwalificatie kunnen omzetten in punten in de race.”

Lees ook: Verstappen met gemengde gevoelens na kwalificatie: ‘Ben hier niet om voor P4 te strijden’

Volgens teamgenoot Kevin Magnussen is dat doel haalbaar. “Dit circuit ligt ons, en de long runs zagen er goed uit tijdens de trainingssessies.” Na enkele moeilijke races ziet de Deen beterschap bij zijn team. “Ik was een beetje nerveus geworden na de eerste races, maar de upgrades werken, dus ik heb een goed gevoel voor morgen”, klinkt Magnussen hoopvol.

Lees ook: Bottas: ‘De auto voelt steeds beter aan’