Romain Grosjeans jaar is wisselvallig. Vaak is hij enorm snel en houdt hij teamgenoot Kimi Räikkönen bij. Hij is echter ook regelmatig betrokken bij incidenten. Zoals in Monaco.

De Zwitserse Fransman startte als vierde in het prinsendom. Zijn race zat er na de eerste bocht echter al op. Hij botste met Fernando Alonso, gaf vervolgens Michael Schumacher een tik waardoor zijn eigen ophanging het begaf. Het was niet de eerste keer dit jaar dat hij met de recordkampioen botste.

Grosjean zat na de botsing in Monaco een paar dagen niet lekker in zijn vel. “Het was erg frustrerend. Daarom duurde het ook een aantal dagen voordat de teleurstelling was weggespoeld”, aldus de Lotus-coureur. “Ik viel erg vroeg uit in mijn thuisrace. Ik wilde het zó graag goed doen. Daar hadden we de auto ook voor. Dit hoort bij autoracen, dat weet iedereen.”

“Tot de race was het een veelbelovend raceweekend”, vervolgt Grosjean. “We waren het hele weekend al snel, terwijl we op meer hadden gehoopt in de kwalificatie. Het kon natuurlijk slechter. Toch was ik teleurgesteld met mijn vijfde plaats. Vervolgens was het een korte race. Ik startte niet geweldig en vervolgens was het natuurlijk heel druk. Soms is er in Monaco gewoon niet voldoende ruimte.”

“Zoals nu dus het geval was. Na zo’n dag wil je gelijk weer in de auto stappen en een fatsoenlijke race rijden! Hopelijk kunnen we in Canada weer laten zien wat we waard zijn”, aldus Grosjean, die ondanks de beperkte ruimte in Monaco van stratencircuits houdt.

“Normaliter geniet ik van stratencircuits. Ik rij graag dicht langs de vangrails. In Canada zijn er veel lange rechte stukken en heftige rempunten. Ook biedt het asfalt uitdagingen. Ik ben benieuwd hoe hoog het gripniveau is. Ook kan het weer hier omslaan, zoals vorig jaar. Het wordt dus absoluut een spectaculaire race.”