De beide Sauber-coureurs reizen positief gestemd af naar Montréal voor de Grand Prix van Canada, maar hoe competitief het Zwitserse team zal zijn, is gissen.

“Het Circuit Gilles Villeneuve behoort tot mijn favorieten”, zo geeft Nico Hülkenberg, de de facto kopman van het team, aan waarom hij met veel plezier naar Canada afreist. “Het is een uitdagende baan: een mix van een permanent circuit en een stratencircuit, waar een paar plekken zijn waar je je echt geen fout kunt veroorloven”, vervolgt de Duitser.

Er is ook nog een andere reden waarom Hülkenberg graag naar Montréal gaat: de sfeer. “Die is altijd geweldig, aangezien de hele stap uitloopt om de Formule 1 te verwelkomen. Canada is in mijn ogen echt één van de beste Grands Prix en ik heb er veel zin in.”

Gutiérrez
Zin heeft teamgenoot Esteban Gutiérrez ook, maar hij weet niet zeker hoeveel Sauber kan klaarspelen: “Het managen van de banden zal weer belangrijk worden, hetgeen ons de kans geeft een slimme strategie te bedenken, terwijl inhalen ook een stuk makkelijker is dan in Monaco. Aan de andere kant kunnen we niet zeker zijn van hoe competitief we zullen zijn, want dat is ook afhankelijk van het weer.”

“Ik hoop dan ook dat het droog blijft, want dat zal ons zeker helpen een foutloos weekend af te draaien en er het maximale uit te halen”, besluit de Mexicaan, die dit jaar nog niet al te veel probleemloze weekends heeft kunnen en weten af te werken.