Esteban Gutiérrez was in de eerste training ruim een seconde langzamer dan Sauber-teamgenoot Nico Hülkenberg. In de tweede sessie was het een kleine zes tiende. De Mexicaan weet dus wat hem te doen staat.

De debutant reed vijftig rondjes. “Het was een productieve dag”, constateert hij daarom. “De banden doen het steeds beter en hebben het niet zo lastig als in Barcelona. Het team moet meer snelheid vinden, en daarmee bedoel ik ook mijzelf. In de tweede sessie ging ik sneller en nu richt ik het vizier op een snelle kwalificatie.”

Hülkenberg mikt op een startpositie bij de eerste tien. “We kunnen onze tijd verder verbeteren”, zegt de Duitser over zijn tiende plaats in de tweede training. “We hebben veel informatie over de banden verzameld. Als we ons huiswerk goed doen, kunnen we voor een startplaats bij de eerste tien gaan.”

“Al met al had deze dag meerdere uitdagingen. Je moet op de vrijdag altijd op zoek naar dingen die je kunt verbeteren. We moeten nu ons huiswerk gaan maken. De tweede training verliep wat lastig vanwege het verkeer.”