Normaal balen coureurs als ze in Q2 als elfde eindigen en net niet door mogen naar het laatste deel van de kwalificatie, maar bij Esteban Gutiérrez is sprake van blijdschap: “Dit is een lekker resultaat.”

Met een van vreugde gebalde vuist neemt Gutiérrez de elfde startplek in ontvangst. Niet vreemd in dit geval, want het is voor de voor Sauber rijdende Mexicaan de beste startplek die hij dit seizoen vooralsnog heeft behaald.

“Dit is een lekker resultaat voor mij en het team”, vertelt hij dan ook. “Door technische problemen hebben we vrijdag wat voorbereidingstijd verloren, maar het team heeft de auto alsnog prima weten af te stellen en ik heb een aantal goede rondjes gereden”, zo prijst hij zichzelf en zijn manschappen.

Voor het nog altijd puntloze Sauber is de elfde plek een goede uitgangspositie, weet Gutiérrez. “Zeker, dus ik ga er zondag al het mogelijke aan doen om bij de eerste tien te zitten als de vlag valt, zodat we eindelijk de punten scoren die we zo verdienden.”

Sutil
Teamgenoot Adrian Sutil was een tiende trager dan Gutiérrez, wat P13 betekent voor de Duitser. “Het ging niet van harte vandaag, maar we hebben gelukkig alsnog Q2 gehaald en ik denk dat de dertiende plek een goede startpositie is.”

Het doel voor zondag is om plekken te winnen, benadrukt Sutil. “Ik hoop dat we naar voren weten te komen, want het is nog altijd ons doel onze eerste punten van 2014 te pakken”, verklaart ook hij.