*

Gutiérrez: ‘Vertrouwen in vinden 2015-zitje’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 augustus 2014 14:50

Gutiérrez: ‘Vertrouwen in vinden 2015-zitje’
Racepictures

Esteban Gutiérrez maakt een moeilijk tweede seizoen door bij Sauber, nadat zijn debutjaar 2013 ook al niet geweldig verliep, maar de Mexicaan is er toch zeker van een zitje voor 2015 te vinden.

De 23-jarige coureur zet daarbij uiteraard onder meer in op een langer verblijf bij Sauber, maar geeft toe ook met andere renstallen in onderhandeling te zijn. “Sauber is tevreden over me en ze willen graag samen verder. We zitten dus om de tafel met ze, maar we zijn daarnaast ook in gesprek met andere teams”, vertelt hij aan de pers uit zijn thuisland.

“We zijn onze opties nu dan ook aan het afwegen en hopen ergens in de komende twee maanden een beslissing te nemen”, zegt de coureur die dit jaar nog geen punten heeft gescoord en dat in totaal dertig Grands Prix tijd sowieso pas één keer heeft gedaan.

Concurrentie
Hoewel Gutiérrez – die op flinke financiële steun uit Mexico kan bogen – er vertrouwen in heeft door te kunnen gaan bij Sauber, kan de situatie wel eens ingewikkelder zijn dan hij denkt, want er liggen aardig wat kapers op de kust.

Zo heeft Sauber in Giedo van der Garde, Sergej Sirotkin en Simona de Silvestro drie aan het team verbonden (test)coureurs die op een racezitje azen, terwijl Gutiérrez’ huidige teamgenoot Adrian Sutil zegt een contract met het team voor 2015 te hebben.

Als dat waar is, is er in essentie maar één stoeltje vrij bij het Zwitserse team, waar dus in ieder geval vier coureurs aanspraak op maken, terwijl er natuurlijk ook nog outsiders – zoals Williams-testrijder Felipe Nasr – zijn die mogelijk meedingen om het zitje. Met welke andere teams Gutiérrez zelf spreekt, vertelt hij niet, maar het is bekend dat hij vorig jaar over een overstap naar Caterham heeft nagedacht.

Lees meer over

Gutièrrez Sauber