Fernando Alonso is na afloop van de Amerikaanse Grand Prix bestraft voor zijn beschadigde auto. Haas F1 diende met succes een protest in tegen Alpine, omdat zij niet de zwart-oranje vlag kregen terwijl de bolide van de Spaanse veteraan wel beschadigd was.

Alonso reed na zijn crash met Lance Stroll door met zijn gehavende Alpine, waar uiteindelijk ook zijn linker spiegel vanaf vloog. Pérez, waartegen Haas een soortgelijk protest indiende, reed op zijn beurt rond met een beschadigde voorvleugel, waarvan de endplate loshing en er later vanaf vloog. Pérez eindigde als vierde, Alonso werd zevende.

Dat de twee coureurs hiervoor geen zwart-oranje vlag kregen van de wedstrijdleiding, waardoor zij verplicht een pitstop zouden moeten maken om de schade te repareren, zat Haas dwars. Het diende daarom bij de FIA twee protesten in vanwege een ’technische overtreding’. Dit omdat zij dus niet op eigen gelegenheid besloten de schade te repareren, wat gevaar kan opleveren.

De wedstrijdleiding toonde zich ontvankelijk voor het protest met betrekking tot de auto van Alonso. De Spanjaard, als zevende geëindigd, kreeg achteraf een stop-and-go penalty opgelegd, die werd omgezet in een tijdstraf van dertig seconden. Hij zakte daardoor naar de vijftiende plaats. Het protest tegen de beschadigde auto van Pérez werd door de wedstrijdjury afgewezen.