Haas F1-teambaas Günther Steiner zegt dat het team in gesprek is met Robert Kubica over de mogelijkheden voor een rol als reserve- en testcoureur. Volgens Steiner kan Haas de technische kennis van Kubica goed gebruiken, en zou de Pool dan ook tijdens een aantal vrije trainingen laten testen, mocht het tot een verbintenis komen.

Op de vooravond van de Grand Prix van Singapore maakte Kubica tijdens de persconferentie bekend dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Williams. De 34-jarige Pool gaf aan in de Formule 1 te willen blijven, maar er zouden ook gesprekken zijn met Audi voor een stoeltje in de DTM. Haas F1-teambaas heeft in Singapore naar buiten gebracht dat er gesprekken zijn met Kubica over een eventuele rol als test- en reservecoureur.

Lees ook: Audi in gesprek met management Kubica over DTM-zitje: ‘Interessante coureur’

”Alles is mogelijk en we zijn met hem aan het praten”, zegt Steiner tegen onder meer Motorsport.com. ”Ik praat altijd veel met mensen, in de hoop om alles beter te maken. Maar ik weet nog niet of het gaat gebeuren. Ik moet nog steeds met Robert praten om te vragen of hij het nog steeds wil, nu hij bekend heeft gemaakt te stoppen bij Williams. Ik weet niets van zijn andere plannen af”, aldus de Haas F1-teambaas.

Foto: Motorsport Images

Gebrek aan tests
Steiner gelooft dat Kubica van goede waarde zou zijn voor Haas, ondanks het matige seizoen van de Poolse Williams-coureur. Vooral zijn technische kennis zou van toepassing kunnen komen. ”Hij heeft enorm veel ervaring. Hij staat bekend als een van de beste simulator- en testcoureurs. Ik heb nooit met hem gewerkt, maar ik hoor alleen maar goede verhalen van mensen die wel met hem gewerkt hebben”, aldus Steiner.

Lees ook: Kubica na 2019 weg bij Williams

Mocht Haas F1 inderdaad Kubica weten te strikken, zou het volgens Steiner niet meer dan logisch zijn om hem een aantal keren mee te laten rijden tijdens de vrije training op vrijdag. ”Zeker nu we volgend jaar geen tests hebben, moeten we wel. Het heeft anders geen nut om iemand in de simulator te zetten die geen verband kan leggen. We moeten dan tests of vrije trainingen doen, dat hoort erbij. Maar we lopen nu op de zaken vooruit, want de gesprekken staan nog in de kinderschoenen. Het is wel mogelijk”, sluit Steiner af.