Haas beleefde een moeizaam seizoensbegin, maar in Barcelona eindigden beide wagens eindelijk in de punten. Anderhalve week later reist het team met vertrouwen af naar Monaco. “Het resultaat in Spanje geeft vertrouwen, net als het feit dat onze wagen goed is in kwalificatie. Dat is de belangrijkste sessie in Monaco”, legt teambaas Günther Steiner uit.

Een resultaat als Barcelona, waar we een heel goed weekend hadden, is een opsteker. Het geeft ons vertrouwen voor de komende races”, begint Haas-teambaas Günther Steiner. “In Barcelona werd duidelijk dat onze upgrades goed werken. We waren er vrij zeker van dat ze zouden werken, maar we moesten het wel bewijzen op de baan.”

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Günther Steiner moet zelf ook nog wennen aan zijn soort van sterrenstatus

Na het positieve weekend zakt het Amerikaanse team met vertrouwen af naar Monaco. Op het circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk is, is de kwalificatie cruciaal. Dat zou in het voordeel van Haas moeten zijn. “In de kwalificatie zijn we normaal gezien erg goed”, stelt Steiner. Als we vooraan de grid kwalificeren, kunnen we de tegenstand achter ons houden, zelfs als het racetempo niet zo goed is”, legt de Italiaan uit.

Ondanks een goede snelheid in de kwalificatie is Steiner toch een beetje terughoudend. “Het grootste verschil tussen Barcelona en Monte Carlo zal de bandenkeuze zijn. We gebruiken de C4 en C5’s van Pirelli (de zachtste compounds die gebruikt worden, red.). We hopen dat we de banden op temperatuur krijgen en een goed resultaat halen.”

Lees ook: Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’