Lewis Hamilton ziet Mercedes geen race meer winnen dit seizoen. Dat zei hij tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van België. “Het doel is tweede worden met Mercedes.”

Hamilton pakte vorige week nog verrassend pole position voor de Grand Prix van Hongarije, maar dat betekent niet dat de Brit nu denkt dat hij Red Bull kan uitdagen. “Daar hebben we op dit moment niet de racesnelheid voor”, klonk het donderdag op het circuit van Spa-Francorchamps. “Tijdens de race in Hongarije was Max soms acht tienden van een seconde sneller dan iedereen.”

‘Tweede worden met Mercedes’

En toch, zo weet ook Hamilton: “Zeg nooit ‘nooit’.” Realistischer is volgens hem echter tweede worden met Mercedes in het constructeurskampioenschap. “Dat is ons doel, het is al heel wat dat we om die plek kunnen strijden als team.”

De Brit verwijst met die opmerking naar de moeilijke seizoenstart. Daarin liep Mercedes achter de feiten aan en moest ze meerdere teams voor zich dulden. “Als je ziet hoeveel progressie we dit seizoen gemaakt hebben, is dat echt heel knap. De balans in de auto, de manier waarop die rijdt – het is en blijft een gevecht. Maar we strijden nu om plek 2 bij de constructeurs, dat is geweldig. Dat hadden we in het begin van het seizoen niet kunnen denken.”

Lees hier alles over de Grand Prix van België met o.a. het complete tijdschema

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!