Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft de teleurstelling van het in essentie weggeven van de zege in Monaco achter zich gelaten. De kampioenschapsleider komt vol goede moed naar Canada.

“Ik denk dat alles inmiddels wel is gezegd over wat er in Monaco is gebeurd”, stelt Hamilton in zijn vooruitblik op de race in Montréal, nog eenmaal verwijzend naar hoe hij in Monaco door een onnodige pitstop tijdens de late safety car-fase de zege verloor aan teamgenoot Nico Rosberg.

“Het was uiteraard een enorme teleurstelling om die overwinning kwijt te raken, maar we zullen er van leren en moeten nu vooruit, wat we zoals altijd gezamenlijk doen. Ik wil gewoon weer gaan racen en terugslaan, en ik kan me geen betere plek bedenken om dat te doen dan in Montréal. Dit is immers altijd één van mijn favoriete raceweekends”, vertelt Hamilton. “Ik heb het geluk niet altijd aan m’n zijde gehad in Canada, maar elke keer dat ik er de finish heb gehaald, stond ik ook gelijk op het podium.”

“Ik bewaar dan ook enkele fantastische herinneringen aan dit circuit, waaronder dat ik er mijn eerste Formule 1-zege heb behaald. Ik weet dat de auto die ik bestuur en het team dat achter me staat zo goed zijn dat ik in een positie zit ook dit jaar weer te winnen, dus dat is waar ik naar streef.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg won zoals gezegd een kleine anderhalve week geleden nog, in Monaco. “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik daar voor het derde jaar op rij heb gewonnen. Het was allemaal vrij bizar en ik geloof ook niet dat ik ooit eerder zoveel geluk heb gehad”, erkent hij.

“Wat dat weekend ondanks de uiteindelijke zege echter heeft aangetoond, is dat ik mijn eigen performance moet verbeteren. Met twee achtereenvolgende zeges op zak zit ik goed in m’n vel, maar ik weet ook dat ik nog meer uit mezelf kan halen dan ik tot nog toe heb gedaan.”

Lowe
Rosberg hoopt verder dat de betrouwbaarheidsproblemen die Mercedes vorig jaar in Canada teisterden, waardoor het een vrijwel zekere één-twee aan zich voorbij zag gaan, achterwege blijven. Dat hoopt teambaas Paddy Lowe eveneens, temeer omdat er dus ook dingen fout gingen in Monaco. Wat Lowe allereerst echter benadrukt, is dat de vergissing met Hamilton in Monaco niet te zeer moet worden opgeblazen. “Laten we het vooral in de juist context zien: in deze sport gaat het om momentopnames en snelle beslissingen, waarbij we deze keer de verkeerde keuze maakten.”

“Dit team neemt over het algemeen echter meer juiste dan foute beslissingen, en ook van de fout uit Monaco zullen we leren. Wat Canada betreft, willen we in tegenstelling tot vorig jaar vooral met beide auto’s aan de finish komen. Kijkende naar hoe we het in verhouding tot onze rivalen doen, nemen we daarbij niets voor lief: door de bijzondere karakteristieken van het Circuit Gilles Villeneuve weten we dat we diep zullen moeten gaan.”