Lewis Hamilton vermoedt dat de voorvleugel van de RB7 te flexibel is. De Red Bull-bolide was in Australië duidelijk de snelste van het veld.

De voorvleugel van de Red Bull bleek in Melbourne op bepaalde punten van het circuit een stuk dichter bij de grond te hangen dan die van de andere auto’s, waaronder ook de McLaren. En daar verbaast Hamilton zich over.

Vorig seizoen was er ook al ophef over de voorvleugel van Red Bull, net als die van Ferrari. De FIA introduceerde toen zelfs zwaardere test om er zeker van te zijn dat de teams geen loopje nemen met het reglement. Dat was toen voldoende om de ophef weg te nemen.

Hamilton rakelt de discussie nu weer op. “Is de voorvleugel van Vettels auto opgevallen?”, vraagt hij zich hardop af tegenover Bild. “Zijn vleugel buigt naar het asfalt en dat levert hem zeker een halve seconde per ronde op. De FIA moet dit stoppen en anders gaat McLaren hetzelfde doen.”

Het Duitse blad schrijft verder dat McLaren een protest overweegt in te dienen bij de FIA. Een mogelijk protest ziet Red Bulls adviseur Helmut Marko met het volste vertrouwen tegemoet. Hij vindt de discussie ‘saai’ worden. “Eens in de zoveel tijd hebben we het er over, maar we komen telkens zonder problemen door alle keuringen.”