Lewis Hamilton heeft Max Verstappen zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij de Nederlander na hun aanvaring in Bahrein een eikel noemde.

Hamilton en Verstappen hebben elkaar de hand geschud tijdens de handtekeningensessie op het Shanghai International Circuit. “Als de oudere coureur van ons twee vond ik het belangrijk even naar hem toe te gaan. Ik heb hem een hand gegeven en ‘sorry’ gezegd voor wat er tijdens het vorige raceweekend is gebeurd. Het is altijd goed respect voor elkaar te tonen”, zegt Hamilton.

De viervoudig wereldkampioen zegt daarmee nog niet dat hij nu ook anders over het incident tijdens de race zelf denkt, maar vindt wel dat het nu losgelaten moet worden. “Of het nou zijn fout of mijn fout was, maakt niet uit. Het behoort inmiddels tot het verleden. Hopelijk helpt dit teken van respect ons nu ook er een streep onder te zetten en verder te gaan, en kunnen we weer tegen elkaar racen.”

Wat Verstappens reactie op zijn excuses was, was volgens Hamilton lastig op te maken vanwege ‘al het rumoer’ om het duo heen tijdens de signeersessie. De fotografen waren er uiteraard als de kippen bij een foto van de handdruk te schieten. Hamilton zal voortaan overigens voorzichtiger zijn met camera’s om zich heen, zegt hij. “Ik was even vergeten dat er in het podiumkamertje camera’s om ons heen hangen”, zegt hij over het moment waarop hij Verstappen een eikel noemde. “Voortaan zal ik beter opletten wat ik daar zeg.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.