Lewis Hamilton heeft vandaag in de Verenigde Staten de vijftigste overwinning uit zijn Formule1-carrière gepakt. Daarmee verkleint hij zijn achterstand op Nico Rosberg van 33 naar 26 punten.

Hamilton controleerde de race van het begin tot het einde en reed onbedreigd naar zijn zevende overwinning van het seizoen. Na de race richtte Hamilton vooral zijn dankwoord aan het publiek, dat het hele Grand Prix weekend in groten getale aanwezig is geweest. De Engelsman was nuchter onder zijn overwinning.

“Ik voel me oké. Dit is altijd al een goed jachtveld voor me geweest. Ik hou ervan om in de Verenigde Staten te zijn, het voelt als thuis”, vertelde Hamilton na afloop van de race. “Zoals ik al eerder zei hebben we hier een fantastische support gehad gedurende het weekend, en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Puik werk
Natuurlijk liet Hamilton ook zijn team niet achterwege in zijn dankwoord. “Het team heeft puik werk geleverd dit weekend. Ze hebben ons beiden kunnen laten strijden in de voorhoede. Ik ben trots om er onderdeel van te zijn.”

Hamilton scoort met zijn overwinning belangrijke punten om in de strijd te blijven om het wereldkampioenschap. Desondanks brengt de overwinning hem niet van zijn pad. “Ik kan alleen maar mijn best doen en blijven rijden zoals ik dit weekend heb gedaan. Nico heeft het afgelopen jaar fantastisch gereden. De strijd duurt voort, en we hebben ook alle ondersteuning om te blijven strijden.”

Op de vraag of hij Nico Rosberg in de laatste drie races van het seizoen nog gaat kunnen verslaan in de strijd om het wereldkampioenschap, reageerde Hamilton zelfverzekerd: “Ik ga ervoor.”