*

Hamilton: ‘Kan me niet nog zo’n weekend veroorloven’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Hamilton: ‘Kan me niet nog zo’n weekend veroorloven’
Racepictures

25 punten, zoveel staat Lewis Hamilton achter op Sebastian Vettel na een weekend schadebeperking in Monaco. Niet genoeg voor grote zorgen bij Hamilton: “Maar ik kan me niet nog zo’n weekend veroorloven, als de Ferrari’s zo snel zijn.”

“Ik geloof nog steeds dat we de titelstrijd kunnen winnen”, weigert Hamilton ten overstaan van Sky Sports F1 bij de pakken neer te zitten. “25 punten is veel en het zal al lastig genoeg worden om weer binnen schootsafstand te komen, maar we gaan het stukje-bij-beetje proberen.”

“Dit is een marathon, geen sprint”, zegt Hamilton met nog veertien races te gaan. Een achterstand inlopen is hem niet onbekend: in 2016 stond hij na vijf races – en met zestien Grands Prix te gaan – 43 punten achter en ging hij de zomerstop alsnog als kampioenschapsleider in, ook al verloor hij de titelstrijd uiteindelijk nipt.

Hamilton had een lastig weekend in Monaco.

Wat Hamilton wel erkent, is dat het weekend in Monaco zorgwekkend was in dat hij er maar niet in slaagde de banden aan de praat te krijgen omdat hij worstelde met de afstelling van zijn Mercedes W08. Aan The Independent vertelt Hamilton echter dat de Ferrari van rivaal Vettel misschien al wel het hele jaar de snelste auto is: “En de Ferrari lijkt het overal goed te doen.”

“We weten echter ook dat ze niet onverwoestbaar zijn. Ze hebben bijvoorbeeld al problemen gehad met de turbo’s en er al flink wat gebruikt, wat misschien nog een rol gaat spelen.” Mercedes leert ondertussen nog steeds bij over de W08, zegt hij: “Hoe meer races we rijden, hoe meer we leren en hoe sterker we worden.”

De lat moet ook omhoog, beseft Hamilton. Want hoewel hij zijn zes punten uit Monaco op waarde schat (“die zijn aan het eind van het jaar misschien wel veel waard”) weet hij dat er niet te vaak zo’n weekend tussen moet zitten. “Ik kan me niet nog zo’n weekend veroorloven, als de Ferrari’s zo snel zijn. Al is daarmee natuurlijk nog niet gezegd dat het niet nog eens gebeurt. Daarom moeten we hard werken om dit op te lossen.”