*

Hamilton: ‘Nog niks verloren, maar onze pace moet beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 april 2017 18:06

Hamilton: ‘Nog niks verloren, maar onze pace moet beter’
Racepictures

Mercedes heeft geen ideale start achter de rug in Sotsji, vertellen coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hamilton ziet Ferrari dan ook als favoriet.

Met Kimi Räikkönen als snelste man in VT1 en Sebastian Vettel bovenaan in de tweede training, is de Scuderia dat op papier misschien ook wel, al stipt Vettel daarentegen aan dat het Sochi Autodrom juist een circuit is dat Mercedes goed ligt.

Volgens Vettel speelde Mercedes zelfs verstoppertje tijdens de openingsdag, maar Hamilton ontkent dat: “Daar heb je niks aan”, countert hij. “De Ferrari’s zijn simpelweg het snelst, zoals het hele jaar al het geval is”, dicht hij Vettel de favorietenrol toe.

Zijn eigen dag was namelijk niet perfect, benadrukt Hamilton. “Het was een beetje een lastige dag”, zegt hij zelfs. “Er is nog niks verloren, maar we moeten onze pace wel zien te verbeteren.”

Vooral in de long runs oogt Ferrari sterk, vindt Hamilton, die aangeeft dat Mercedes nog wat moeite heeft met het aan de praat krijgen van de Pirelli-banden. “Als ze het doen, doen ze het ook goed, maar het is lastig ze in het juiste raamwerk te krijgen en te houden om goed te presteren.”

Teamgenoot Valtteri Bottas was in beide trainingen sneller dan Hamilton en laat op zijn beurt weten dat hij de balans van de auto best goed vond. Ook de Fin kaart echter aan dat het qua snelheid, zowel voor de kwalificatie als race, nog beter kan.

Volgens Bottas vormen de ultra softs in het bijzonder een aandachtspunt. “We moeten vooral nog zien te achterhalen hoe we daar in een enkele vliegende ronde het maximale uit kunnen halen. Dat is huiswerk voor vanavond.”