Lewis Hamilton maakte in Rusland twee proefstarts op een verkeerde positie en kreeg daarvoor een tijdstraf van tien seconden. Ook kreeg hij twee strafpunten op zijn licentie. Die werden na de race ingetrokken. “De stewards zagen in dat de strafpunten niet correct waren”, zegt Hamilton.

Mercedes gaf Hamilton de instructie om op een andere positie zijn proefstart te doen. Hij luisterde naar zijn team, reed een stukje door en maakte zijn proefstart op een andere plaats. De wedstrijdleiding was er niet blij mee en gaf hem een tijdstraf. Ook kreeg de Brit twee strafpunten op zijn licentie. Na afloop gingen Hamilton en Mercedes naar de wedstrijdleiding om het voorval te bespreken. Uiteindelijk trokken de stewards de strafpunten in en kreeg Mercedes een geldboete ter waarde van €25.000 euro.

Lees ook: Nieuwe richtlijnen voor proefstarts na incident Hamilton

Lewis Hamilton hield tijdens de persconferentie op de Nürburgring zijn lippen stijf op elkaar over het gesprek met de wedstrijdleiding. “Alles wat daar gezegd wordt, blijft privé. Ik kan dus niet vertellen wat er besproken is. Je kan het denk ik wel aan de stewards vragen”, zegt Lewis Hamilton.

“Ze hadden zoveel te doen aan het begin van de race. Ik denk dat dus ze een overhaaste beslissing hebben genomen, maar dat weet ik niet zeker. Toen ze het nog een keer bekeken, zagen ze in dat het niet de juiste straf was en hebben ze het veranderd”, aldus de Mercedes-coureur.

Lees ook: Vettel over Mick Schumacher: ‘Hopelijk zien we hem volgend jaar tijdens de races’

Foto: Motorsport Images