De strijd om de titel ‘best of the rest’ achter Max Verstappen is in volle gang. Maar of Lewis Hamilton tweede wordt bij de coureurs boeit hem naar eigen zeggen minder dan de tweede plek bij de constructeurs.

“Of ik nu zelf als tweede of als derde eindig in het kampioenschap; mijn leven wordt daar eerlijk gezegd niet anders van”, vertelde Hamilton zondagavond na de Grand Prix van Mexico. Wel hecht de Brit naar eigen zeggen waarde aan de eindklassering van Mercedes. “Het is veel belangrijker om met het team tweede te worden. Daar ligt de focus op. Een tweede plek bij de coureurs is dan bonus.”

Feit is dat Hamilton zowel voor zijn eigen positie als die van Mercedes in Mexico met de tweede plek achter Max Verstappen goede zaken deed. Hij profiteerde van het uitvallen van Sergio Pérez, de huidige nummer 2 in de strijd bij de coureurs. Het verschil met de Red Bull-coureur bedraagt nog maar 20 punten.

“Het zal veel afhangen van hoe zijn weekenden verlopen. Red Bull heeft de kampioensauto van dit jaar. Pérez is soms wat ongelukkig geweest, ik heb zelf ook punten laten liggen en nu hij weer. Het gaat dus op een neer. Ik had voor dit weekend niet gedacht dat ik nog een kans had om hem in te kunnen halen. Ik ga er hoe dan ook mijn best voor doen.”

En als dat niet iets oplevert voor zijn eigen eindklassering, dan wel voor die van Mercedes. Hamilton bezorgde de renstal samen met teamgenoot Russell in Mexico 27 punten, evenveel als Ferrari-duo Leclerc en Sainz. Bij de teams is Red Bull al kampioen, Mercedes koestert in de strijd om het zilver een voorsprong van 22 punten op de Italiaanse rivaal.


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!