De problemen met de W14 van Mercedes houden de gemoederen bezig. Zo heeft ook Lewis Hamilton zich inmiddels ferm uitgesproken. Met de kennis van nu vindt de zevenvoudig wereldkampioen dat Mercedes beter naar hem had moeten luisteren.

“Ik heb in zoveel auto’s gereden sinds 2007, ik weet dus wat een auto wel en niet nodig heeft. Afgelopen jaar heb ik het team al gezegd wat voor problemen er waren met het concept. Geef dan nu ook toe: ‘Oké, we hebben niet naar je geluisterd, de auto is niet waar die moet zijn en we hebben werk te doen.”

Hamilton sprak zijn ergernis uit in een podcast van de BBC. Hij probeerde daarin nog wel positief te blijven, hoewel ook nog een kleine sneer volgde: “Vorig jaar hadden we het niet voor elkaar, dit jaar is het óók niet voor elkaar. Maar ondanks alles kunnen we het nog wél voor elkaar krijgen de komende tijd, daar geloof ik nog in.”

Deze week verschijnt een nieuw nummer van FORMULE 1 Magazine. Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Zorgeloze kampioen: Max Verstappen domineert in de woestijn
  • Reportage: Fred Vasseur ontketent revolutie bij Ferrari
  • Nieuwkomer: bij AlphaTauri zijn ze heel blij met Nyck de Vries
  • Historie: waarom iedere coureur bij Lotus in de schaduw reed van Jim Clark
  • Preview GP Australië: Gianni Morbidelli blikt terug op zijn enige race voor Ferrari
  • De allermooiste foto’s van Peter van Egmond

En verder alles over de Grand Prix van Bahrein!