*

Hamilton waarschuwde Vettel na Bakoe-incident

Daan de Geus

Daan de Geus

20 november 2017 10:47

Hamilton waarschuwde Vettel na Bakoe-incident
Sutton Images

Lewis Hamilton heeft titelrivaal Sebastian Vettel na het incident in Bakoe – waar Vettel onder de safety car tegen hem aan reed – gewaarschuwd dat hij respect voor hem moet hebben.

Dat vertelt Hamilton in een interview voor The Flying Lap van Motorsport.tv. Volgens de Engelsman heeft hij Vettel in privé toegesproken na het voorval in de straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan.

“Toen ik hem later sprak, zei ik tegen hem: ‘dit was een teken dat je geen respect voor me hebt. Je moet zoiets echter niet nog een keer doen, want dan krijgen we problemen’.”

Hamilton zegt verder dat hij “echt geen idee heeft” wat Vettel dacht toen de Duitser in Bakoe expres tegen hem aanstuurde. “Ik heb nog nooit zoiets gedaan.”

“Ik heb zelfs nooit in zo’n situatie gezeten, maar iedereen gaat anders met druk om”, vervolgt Hamilton, die zegt zich na het incident bewust op de vlakte te hebben gehouden.

“Ik wilde niets zeggen of doen wat voor een negatieve tendens zou zorgen en me van mijn doel – de titel – zou houden”, luidt de uitleg van de coureur die dit jaar uiteindelijk ook met de titel aan de haal ging.

Vettel kreeg tijdens de race in Azerbeidjzan een stop-and-go, terwijl de FIA tevens dreigde met een vervolgonderzoek. Nadat Vettel sorry zei, besloot de FIA verder geen actie te ondernemen.

Vettel verklaarde recentelijk dat het voorval in Bakoe de grootste fout was die hij dit jaar heeft gemaakt. De Ferrari-coureur ligt nog wel op koers om tweede te worden in het WK.