Nick Heidfeld denkt het goed te kunnen doen in Monaco, waar Renault vorig jaar verrassend sterk was en Robert Kubica in het spoor van de beide Red Bulls als derde eindigde.

Heidfeld – die Kubica dit jaar vervangt omdat de Pool ernstig geblesseerd is – vertrouwt er door het resultaat van 2010 op dat Renault ook nu voor een verrassing kan zorgen: “Het wordt interessant om te zien hoe we het doen in Monaco. Omdat de auto er vorige keer zo goed was, heb ik er echter vertrouwen in dat het ook dit jaar goed zal gaan”, zegt hij.

De ervaren Duitser voelt zich verder gesterkt door zijn goede optreden van afgelopen zondag, toen hij zich in Barcelona van de laatste naar de achtste plaats terugvocht. Heidfeld weet aan de andere kant echter ook dat de race in Monaco volledig op zichzelf staat: “Het is een unieke wedstrijd die meestal erg vermakelijk is. Ik heb al vaak in Monaco gereden, maar het blijft toch altijd een aparte race.”

De andere Renault-coureur, Vitaly Petrov, onderschrijft de lezing van zijn teamgenoot. “De Grand Prix van Monaco is een hele bijzondere race en staat eigenlijk los van alle andere”, zegt ook hij.

De Rus benadrukt verder dat het in het Prinsdom vooral belangrijk is om er op zaterdag al goed bij te zitten: “De kwalificatie is ontzettend belangrijk omdat je amper kan inhalen in Monaco en het moeilijk is om plaatsen goed te maken. De zaterdag wordt dus cruciaal, maar ik ga er vanuit dat we ons goed kunnen kwalificeren en dicht bij de kop van het veld zullen zitten.”