Nick Heidfeld kreeg veel kritiek na zijn optreden in Melbourne, waar bij bleef steken in Q1 en door schade een onzichtbare race reed. In Sepang slaat hij terug met een zesde startplaats.

Een goede generale repetitie ’s ochtends gaf Renault het vertrouwen om tijdens elk deel van de kwalificatie slechts één run te doen. Hiermee bespaarde het team bandensets voor de race. Aangezien vanwege de hoge temperaturen veel stops worden voorspeld, kan dat Renault morgen een groot voordeel opleveren.

Heidfeld is blij dat hij heeft kunnen aantonen dat hij tot meer in staat is dan hij in Australië liet zien. “Het verkeer was me hier een stuk gunstiger gezind”, aldus Heidfeld. “Ik ben erg tevreden met mijn zesde plaats. Gezien het feit dat we op vrijdag niet veel hebben kunnen rijden, was dit het maximaal haalbare.”

Ondertussen bewees Vitaly Petrov dat zijn goede optreden in Australië geen uitschieter was. Opnieuw haalde de Rus het laatste deel van de kwalificatie en daarin zette hij de achtste tijd neer.

“Na de problemen van gisteren is de toptien een goed resultaat”, stelt Petrov. “We hebben tijdens de laatste vrije training hard gewerkt aan het verbeteren van de afstelling en de auto voelt nu goed aan. In de race kan alles gebeuren, maar het staat vast dat goed voor de banden zorgen cruciaal zal zijn.”