Renault-coureur Nick Heidfeld hoopt dat zijn renstal de huidige goede vorm kan behouden en uitbouwen, hetgeen betekent dat men de andere topteams moet proberen te verslaan.

Heidfeld erkent in een video-interview op de website van Renault dat het niet gemakkelijk zal worden om met de top mee te blijven doen, maar geeft tevens aan dat hij er toch op rekent dat de renstal vormbehoud kan tonen: “Dit team heeft zich het afgelopen jaar tot anderhalf jaar namelijk opmerkelijk verbeterd, dus als we op die manier blijven doorgaan, denk ik wel dat het gaat lukken”, verklaart hij zijn goede hoop.

Een gevolg van de progressie die Renault heeft gemaakt, is dat men uiteraard nóg meer wil en zodoende het vizier op de top vier van vorig jaar heeft gericht: “Ferrari is momenteel onze meest directe rivaal”, denkt Heidfeld dan ook. “We gaan dus absoluut proberen om ze te verslaan.”

De 33-jarige Duitser kijkt ook al verder omhoog. “Red Bull en McLaren liggen nog op ons voor, terwijl Mercedes zich heeft verbeterd, maar onze ambitie is duidelijk: we willen naar de top”, besluit hij.