Ondanks snelle tijden van Sergio Pérez noemt Sauber de verregende trainingsdag een teleurstelling. Kamui Kobayashi vermoedt dat er iets mis is met zijn auto.

Kobayashi concentreerde zich ’s ochtends op aerodynamicatests. Pérez kreeg daarnaast als taak mee de nieuwe bandencompound van Pirelli uit te proberen. ’s Middags zat er voor beide coureurs niets anders op dan een geschikte regenafstelling te vinden.

“We hoopten op drogere omstandigheden”, zegt Pérez. “Maar het is goed dat we ervaring hebben opgedaan met de intermediates en de regenbanden. Dat kan ons morgen van pas komen.”

“Ik hoop echt dat we in de kwalificatie sterk voor de dag kunnen komen”, vervolgt de Mexicaan. “Dat vergroot onze kansen in de race. De nieuwe banden waren moeilijk op temperatuur te krijgen, maar verder ging het prima.”

Waar Pérez in beide sessies in de topvijf eindigde, bleef Kobayashi tweemaal buiten de toptien steken. “Inde regen had ik totaal geen grip”, verklaart de Japanner. “Ik vermoed dat er iets mis is met mijn auto. Dat gaan we nu uitzoeken. Morgen is er weer een dag en ik blijf positief.”