Mocht het met financiële problemen geteisterde Nürburgring de Duitse Grand Prix komend jaar niet kunnen organiseren, dan staat Hockenheim klaar om de race over te nemen. Dat zegt een woordvoerder van het circuit van Hockenheim tegen GPupdate.net.

Half november kwam al het bericht van Duitse media dat de race op de Nürburgring zeer waarschijnlijk geannuleerd wordt vanwege geldproblemen. Echter hoeven de fans niet te vrezen dat daarmee de Duitse GP verloren gaat. Hockenheim is namelijk ‘klaar’ om de race te organiseren, zegt een woordvoerder van het circuit.

De woordvoerder zegt dat er nog geen gesprekken zijn geweest met F1-baas Bernie Ecclestone om de race, die plaatsvindt op 7 juli 2013, over te nemen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Duitse circuits elkaar ieder jaar zouden afwisselen als organiserende race.

Lewis Hamilton won in 2011 de voorlopig laatste race op de Nürburgring. Tot op heden zijn er 33 races in Hockenheim en 39 op de Nürburgring verreden in de historie van de Formule 1.