Na drie maanden winterstop en drie dagen testen is het eindelijk weer raceweek. Komend weekend wordt op het Bahrain International Circuit het nieuwe Formule 1-seizoen ingeluid met de Grand Prix van Bahrein.

De race op 5 maart wordt voor de negentiende keer verreden. Recordwinnaar in het emiraat is Lewis Hamilton met vijf overwinningen. De vorige editie werd een prooi voor Ferrari-coureur Charles Leclerc, terwijl Max Verstappen uitviel.

Red Bull en Verstappen kwamen goed voor de dag in de wintertest en ook AlphaTauri’s nieuwste aanwinst Nyck de Vries lijkt het prima naar zijn zin te hebben als vaste Formule 1-coureur. Of de Nederlanders in Bahrein potten kunnen breken gaan we vanaf vrijdag zien.

Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Vrijdag
12:30 uur – 13:30 uur: Eerste vrije training
16:00 uur – 17:00 uur: Tweede vrije training

Zaterdag:
12:30 uur – 13:30 uur: Derde vrije Training
16:00 uur – 17:00 uur: Kwalificatie

Zondag:
16:00 uur Race

In de seizoengids van FORMULE 1 Magazine lees je alles over het nieuwe seizoen. Met analyses van topcoureurs, interviews, reportages, een technische vooruitblik, onderscheidende fotografie en natuurlijk alles wat je moet weten over de coureurs, teams, circuits en televisietijdenDe FORMULE1 Preview Special is hier te bestellen met gratis verzending!