Dat Honda zich na volgend jaar terugtrekt uit de Formule 1, betekent nog niet dat protegé Yuki Tsunoda nergens meer op hoeft te rekenen. De Japanner, die tevens in het Red Bull-programma zit, mag nog altijd als kanshebber voor een zitje bij Alpha Tauri worden gezien.

Dat valt op te maken uit de woorden van Alpha Tauri-teambaas Franz Tost en Honda’s Masashi Yamamoto tegenover Motorsport Week. “Yuki rijdt nog altijd voor ons tijdens de young driver test na de Grand Prix van Abu Dhabi”, bevestigt Tost.

Lees ook: Honda-protegé Tsunoda rijdt rookietest voor Alpha Tauri in Abu Dhabi

“Binnen Red Bull gaat het ook altijd om performance“, vervolgt hij. “Dat geeft de doorslag, dat verandert niet. Yuki doet het daarbij erg goed”, zegt hij over de huidige nummer drie uit het Formule 2-kampioenschap.

Honda blijft Tsunoda steunen

Volgens Honda-kopstuk Yamamoto zal de Japanse fabrikant er nog altijd ‘alles aan doen om Tsunoda te steunen’. Yamamoto heeft bovendien goede hoop dat Red Bull serieus is wat Tsunoda betreft: “Ze zetten immers niet zomaar iemand in hun auto’s. Ze zullen hem als juniorcoureur evalueren.”

Kvyat lijkt kind van de rekening te worden als Tsunoda komt.

Bij Alpha Tauri zijn officieel nog twee zitjes vrij. Eén zitje is echter zonder twijfel geoormerkt voor Pierre Gasly – en anders wel voor Alexander Albon, als Red Bull toch besluit de twee weer om te wisselen. De toekomst van Gasly’s huidige teamgenoot Daniil Kvyat is minder zeker.

Kvyat, 26, weet dit seizoen niet echt te imponeren vergeleken met Gasly. Teambaas Tost is door de jaren heen altijd vrij gecharmeerd geweest van Kvyat en haalt ook nu aan dat zijn team ’twee snelle coureurs’ heeft, maar: uiteindelijk beslist Red Bull. “We moeten dus maar zien wat zij besluiten.”

Lees ook: Toekomst Kvyat bij Alpha Tauri ‘wellicht ook afhankelijk van Honda-junior Tsunoda