Red Bull kan tot en met 2025 rekenen op technische steun van Honda. De twee partijen hebben de technische samenwerking verlengd waardoor Honda Racing Corporation het nieuwe Red Bull Powertrains zal blijven ondersteunen.

Honda trok zich na vorig seizoen terug uit de Formule 1, maar bleef als naam verbonden aan Red Bull. De Japanners blijven Red Bull technische steun leveren en leveren tot zeker 2025 de krachtbronnen aan zowel Red Bull als AlphaTauri.

Honda en Red Bull zouden al blijven samenwerken tot en met 2023, maar nu het seizoen 2022 tot nu toe opnieuw een succes is hebben de partijen besloten de samenwerking te verlengen. De samenwerking loopt nu tot het einde van het seizoen 2025. Honda benadrukt daarbij dat het niet helpt bij de ontwikkeling van de krachtbron, maar slechts ondersteuning biedt.

Lees ook: Red Bull en Porsche zijn eruit: ‘Automerk neemt 50 procent belang in F1-team’

Red Bull-adviseur Helmut Marko is verheugd dat Honda langer blijft samenwerken. “Wij danken Honda voor hun positieve reactie op de samenwerking”, zegt Marko. “We zijn verheugd om onze samenwerking in de Formule 1 tot eind 2025 voort te zetten met de krachtbron geleverd door Honda. We hebben tot nu toe een succesvolle relatie gehad, met het winnen van het coureurskampioenschap in 2021 en momenteel het aanvoeren van de coureurs- en constructeurskampioenschappen, met als doel om beide titels in 2022 veilig te stellen.”

Of Honda en Red Bull na 2025 nog zullen samenwerken is nog maar de vraag. Vanaf 2026 gaan er nieuwe motorregels van kracht en zal Red Bull Powertrains op zichzelf staan, al lijkt het er sterk op dat het team vanaf 2026 gaat samenwerken met Porsche. Het Duitse automerk kocht zich voor 50 procent in en treedt zo toe tot de Formule 1.