*

Horner betreurt houding Wolff: ‘Perfect moment om iets nieuws te proberen’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

1 juni 2020 22:26

Horner betreurt houding Wolff: ‘Perfect moment om iets nieuws te proberen’
Motorsport Images

Het begin van het seizoen 2020 krijgt stilaan vorm. Met dubbele races in Oostenrijk en Groot-Brittannië opent de Formule 1 met een onuitgegeven planning. Om ervoor te zorgen dat het tweede weekend geen kopie van het eerste wordt, overweegt de F1 met nieuwe formats te experimenteren. Één probleem, Toto Wolff en Mercedes verzetten zich tegen de kwalificatierace. “Hij denkt dat dit de jacht van Lewis Hamilton op een 7de wereldtitel zal verstoren.”

De Formule 1 overweegt experimentele formats tijdens het tweede raceweekend van de double headers in Oostenrijk en Groot-Brittanië. Op die manier wil de koningsklasse voorspelbaarheid voorkomen. Acht van de tien teams staan open voor het experiment, Mercedes en Racing Point houden het been stijf.

Lees ook: Na Mercedes ook tweede team tegen kwalificatierace en omgekeerde startopstelling

“We hebben dit jaar een unieke situatie”, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner bij Sky Sports. “Dit is het perfecte moment om iets nieuws te proberen in zo’n tweede raceweekend op hetzelfde circuit.”

“Als de weersomstandigheden stabiel zijn, dan krijg je in een normaal geval twee keer dezelfde race”, gaat Horner verder. “Alleen Mercedes-teambaas Toto Wolff steunt het voorstel niet. Hij denkt dat dit de jacht van Lewis Hamilton op een 7de wereldtitel zal verstoren.”

Om het experimentele format uit te proberen moeten de teams unaniem toestemmen. Wellicht wordt er deze week nog over het voorstel gestemd.

Lees ook: ‘F1 wil in Oostenrijk en Engeland experimenteren met kwalificatieraces’

© Motorsport Images