Pierre Gasly heeft de stap van Toro Rosso naar Red Bull eerder gezet dan eigenlijk de bedoeling was, maar voor de rolverdeling binnen het team is het niet per se ongunstig dat Gasly er zo vroeg is bijgekomen, stelt teambaas Christian Horner.

Horner heeft vertrouwen in Gasly. Foto: Red Bull.

Red Bull had eigenlijk Daniel Ricciardo nog naast Max Verstappen willen hebben, maar de Australiër koos er afgelopen zomer tot grote verrassing van zijn team – en Horner – voor om per 2019 naar Renault te vertrekken. Red Bull besloot toen Gasly als vervanger aan te stellen.

Als bij Toro Rosso gestalde Red Bull-junior was die stap altijd al het beoogde doel, maar Horner erkent nu tegenover Autosport dat ‘we hem sneller hebben moeten promoveren dan we eigenlijk hadden gewild’. “Al is hij een hele snelle coureur en gaan we hem zeker wat tijd geven om op tempo te komen.”

Lees ook: Marko: ‘Gasly moet halverwege 2019 volwaardige vervanger van Ricciardo zijn’

Horner geeft echter ook gelijk toe dat Gasly, die aan pas zijn tweede seizoen begint, een lastige opgave wacht als teamgenoot van de veel meer ervaren vijfvoudig racewinnaar Verstappen. “Dat wordt niet makkelijk. Natuurlijk niet, maar Pierre weet wat we van hem verwachten.”

Verstappen en Gasly. Foto: Red Bull.

“Voor het team is het bovendien een eenvoudiger scenario dan in voorgaande jaren, want er bestaat nu een duidelijk verschil tussen hoe ervaren onze coureurs zijn en wat voor verwachtingen daarbij komen kijken”, zegt Horner, die herhaalt wat hij eerder al aan FORMULE 1 vertelde, namelijk dat Verstappen in 2019 ‘de ervaren man’ binnen het team is. “Dus het team zal ook meer naar Max kijken.”

Lees ook: Horner: ‘Max is nu de ervaren man, Red Bull zal meer naar hem kijken’

Gasly zelf heeft overigens al aangekondigd ‘niet als tweede coureur’ naar Red Bull te komen, al heeft ook hij erkend wellicht wat tijd nodig te hebben en dat hem een flinke (maar mooie) uitdaging wacht als Verstappens teamgenoot.

Lees ook: Gasly waarschuwt Verstappen: ‘Ik kom niet bij Red Bull als tweede coureur’

Foto: Red Bull.